Onze kernwaarden

Milieubewust

De bouwsector speelt een zeer belangrijke rol in de Europese doelstelling om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Ze is namelijk verantwoordelijk voor 30% van de CO2 uitstoot. Hergebruik van bouwmaterialen - ons centraal ondernemingsidee – is een hoogwaardige R-strategie om aan deze uitdaging iets te doen!

Sociaal & budgetvriendelijk

Wij bieden tweedehands bouwmaterialen goedkoper aan in vergelijking met de nieuwprijs. Door te renoveren met deze materialen kan het goedkoper, zonder nieuwe materialen en zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies. Zo kunnen we ook kwetsbare doelgroepen met weinig middelen helpen met (noodzakelijke) renovaties.

Lokale economie

Wij zetten volop in op lokale economie. Op deze manier willen wij zowel aan aanbod- als vraagzijde bijdragen aan een ‘Gent-en-omstreken’ ecosysteem met focus op hergebruik van bouwmaterialen. Het versterken van de korte keten draagt ook bij tot minder transport en bijhorende CO2 uitstoot.

Het kernteam van Recupcentrale

Stefaan Vandorpe is medeoprichter en gedelegeerd bestuurder. Hij is ondernemer in hart en nieren, met een passie voor duurzaamheid. De voorbije 3 jaar werkte hij als projectcoördinator op projecten rond hergebruik van bouwmaterialen bij Domus Mundi vzw, die duurzaam leven, wonen en (ver)bouwen mogelijk wil maken voor kwetsbare groepen. Hij is tevens bestuurder bij Scrap vzw.

Stefaan Vandorpe

Pieter Malfliet is medeoprichter en gedelegeerd bestuurder. Hij heeft een passie voor hergebruik en is oprichter van Scrap vzw, een makers-collectief dat creatief aan de slag gaat met recuperatiematerialen. Pieter deed de laatste jaren ook ervaring op in interieurrenovatie en was eveneens werkzaam bij Domus Mundi op het voormelde project.

Pieter Maflfiet

Bernard Slock is medeoprichter. Na zijn opleiding als bouwkundig ingenieur heeft hij jarenlange ervaring opgedaan. Eerst jaren coördinerend als werfleider. Daarna, uit gemis voor de stiel, terug meer in de praktijk als uitvoerder van renovatiewerken. Hij heeft een grote materiaalkennis en is zowel sterk op bouwtechnisch als organisatorisch vlak.

Bernard Slock

Recupcentrale cvso is een verderzetting van subsidieprojecten uitgevoerd in samenwerking met: